7 hrs minus 43 minutes ?

Is what time

6 Answers

Relevance
  • 1 month ago

    6 hours 17 minutes

  • 1 month ago

    You can find it in two ways

    1) Convert 7hrs to minutes

    7hrs = 7*60 = 420 minutes

    subtract 43

    420-43=377 minutes

    divide by 60

    377/6 = 6 and remainder 17

    means 6 hrs 17min

    2) Convert only last hour to minutes

    7hrs = 6hrs 60min

    now keep hours and subtract minutes 60-43=17min

    7hrs - 43min = 6hrs 17min

  • sepia
    Lv 7
    1 month ago

    6 hours 17 minutes

  • 1 month ago

    7 hours minus 43 minutes is 6 hours and 17 minutes. This is elementary school level math.

  • How do you think about the answers? You can sign in to vote the answer.
  • 1 month ago

    I like to look at this like base60 math, separated by the colons of a time.

    If you want to subtract:

     7:00

    -0:43

    -------

    You can't take 43 from 0, so you have to borrow one hour and turn it into 60 min:

     6:60-0:43-------Now you can take 43 from 60 and then drop the 6:

     6:60-0:43-------

     6:17

  • 1 month ago

    6 hours, 17 minutes.

Still have questions? Get your answers by asking now.